« Назад

Балкан ще участва в благотворителен спектакъл в помощ на болно дете

Добави в Svejo
Източник: balkan-basket.com 15/03/2019 16:57
Балкан ще участва в благотворителен спектакъл в помощ на болно дете balkan-basket.com

 

 

Остава един ден до мащабния благотворителен спектакъл "За Янис и приятели", в който ще се включи и БК Балкан. Събитието ще се проведе на 17 март (неделя) от 16:30 часа в “Арена Ботевград”. Спектакълът ще обедини за първи път на това място различни спортни и културни формации от Община Ботевград и Правец в подкрепа на 9-годишния ботевградчанин, който страда от Детска церебрална парализа. 
 
Малкият Янис се нуждае от трансплантация на стволови клетки, а средствата, необходими за лечението му, възлизат на 33 000 щатски долара. По-голямата част от тях са събрани, но малкият остатък се оказва непосилен за майка му, която остава сама след смъртта на баща му. 
 
На събитието ще има и благотворителен търг със спортни артикули от цяла България. До момента за него са дарени баскетболни и футболни топки с автографи, медали, Купи, екип на най-добрия български баскетболист Александър Везенков и още много други.
 
В благотворителния спектакъл, организиран от общестениците Лили Димитрова, Мирослав Тончев и Михаил Михайлов, директор на ОП "Балкан", ще се включат четири спортни клуба от Община Ботевград, фолклорни ансамбли от Ботевград и Правец, както и представители на мажоретен състав, младежки театър и духов оркестър към читалище “Христо Ботев”, гр.Ботевград. 
 
На събитието ще има благотворителен базар, в който ще се продават домашно приготвени сладки, ръчно-изработени картички и рисунки на тема “Пролет” и “Моето любимо място в Ботевград”. 
 
Билетите са с цени от 2, 5, 10 и 20 лв. Можете да ги закупите от “Арена Ботевград” всеки ден след 11:00 часа , както и от фризьорския салон на Лили Димитрова в кв.”Изток”. 
 
В подкрепа на Янис е открита и дарителска сметка: 
Райфайзенбанк (България) ЕАД 
Титуляр: ЯНИС ДИМИТРОВ ЗЕРИНОВ
IBAN: BG16RZBB91551004451468
BIC: RZBBGSF
Валута: BGN  Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

 

Play of the day