« Назад

Любомир Минчев: Трябва да се отърсим от натрупаното разочарование и негативизъм

Добави в Svejo
Източник: beroebasket.com 11/10/2019 01:00
Любомир Минчев: Трябва да се отърсим от натрупаното разочарование и негативизъм Берое Стара Загора

 

Берое загуби със 108:86 гостуването си на Лайден и отпадна от ФИБА Къп. Успехът от 15 точки, който „зелено-белите" изковаха в първия мач насред Стара Загора, се оказа недостатъчен. Старозагорци се завърнаха след полет от Амстердам до София. Старши треньорът Любомир Минчев коментира причините, довели до загубата. 

 

„Изпитвам изключително разочарование. Тук не говоря само за загубата, а за начина, по който игра отборът. Загубихме в резултат на изключително слаба защита още от самото начало на срещата. Впоследствие и организацията ни в нападение бе далеч от желаното ниво, което показахме преди седмица в Стара Загора. Допуснахме много грешки, които дадоха възможност на противника да реализира бързи атаки. За мен основното остава слабото ни представяне в отбрана. За кратко позволихме на Лайден да стопи преднината ни от първата среща. Това им даде самочувствие и спокойствие“, заяви Минчев.

 

Наставникът коментира още, че загубата в Холандия няма как да бъде обяснена с неуспеха предни дни срещу Левски Лукойл.

 

„Не бива да търсим причината в тази посока. Ако загубата във вътрешното първенство е повлияла по някакъв начин, то значи имаме проблем с характера, а аз лично не вярвам в това.“

Минчев определи и най-важната задача пред целия отбор в следващите дни: „Трябва да се отърсим от натрупаното разочарование и негативизъм. В спорта негативните и положителните емоции се сменят светкавично. Когато нещата вървят добре, трябва да държим отбора на земята. Когато обаче имаме ситуация като днешната, то трябва да намерим силите да излезем възможно най-бързо. Няма да ни е лесно. Предстои ни мач в Ямбол срещу отбор, който ще бъде пределно мотивиран да се докаже след лошия старт“Кликнете и харесайте фейсбук страницата на Superbasket.bg.

Play of the day